Scandinavie Wintervakantie

Published Mar 14, 22
10 min read

5 Verrassende Scandinavische Stedentrips - Scandinavië

De stad geniet ook een minder rijk verleden. In economisch-historische zin dan. Wat vaak vergeten wordt is dat Noorwegen pas sinds 1905 een onafhankelijke natie is. Voorheen waren ook andere Noorse steden als Bergen en Trondheim op verscheidene momenten in de geschiedenis groter en belangrijker dan Oslo. Ga je op citytrip in Noorwegen? Dan ontdek je een jonge en upcoming stad.

De mooiste Scandinavische babynamen met betekenis   MiniMe.nlScandinavië: Zweden, Denemarken en Noorwegen


Internet als in veel Europese hoofdsteden natuurlijk. Oslo ligt prachtig gesitueerd in de Oslofjord. De fjord is minder overweldigend dan de hoge en steile fjorden in het westen van Noorwegen. Dat doet desondanks niet af aan de allure van Oslo. De mooiste activiteiten en bezienswaardigheden Wat opvalt zijn de vele culturele hotspots.

Rondreis Zweden, Noorwegen En Denemarken Met Kinderen

Met werken van Vigeland, Rodin, Dal en Damien Hirst. Op het groene schiereiland Bygdy liggen tal van musea en het studiecentrum voor de Holocaust. De Oslofjord telt vele eilandjes. Het dichtstbij gelegen is Hovedya fulfilled de restanten van een oud klooster. De fortenliefhebber kan zijn of haar lol op in vesting Akerhus.

Meer landinwaarts vindt je alle facetten van het hoofdstedelijke leven. Denk aan het parlement, het koninklijk paleis, stadsbibliotheken, foodhallen, de botanische tuin en het Munchmuseum. Mocht je bij pass away laatste het wereldberoemde schilderij 'De Schreeuw' missen, dat hangt dus in het nationaal gallery van Noorwegen, ook in Oslo. Voor meer rust kun je de hoger gelegen gebieden opzoeken, zoals bij de Holmenkollen-skischans met fraai uitzicht.

Bbi Travel Specialist Voor Reizen Naar Ierland, Noorwegen

Of je gaat langs de snelstromende rivier de Akerselva wandelen, fulfilled zijn groene oevers. Nick Night Langs de groene oevers van Akerselva2. Trondheim, de oude stad Trondheim kende zijn bloeitijd en centrumfunctie vooral in de middeleeuwen. Rond het jaar 1000 bekeerde vikingkoning Olaf I zich hier kid het christendom. Daarmee werd Trondheim een christelijke bedevaartsplaats en kon het zich toddler stad ontwikkelen.

Deze kathedraal werd al in 1070 gebouwd. Ondanks de vele stadsbranden en dankzij de stenen constructie is het gotische bouwwerk vandaag de dag nog steeds een belangrijke trekpleister. Zo niet, de mooiste kathedraal van Scandinavi. Trondheim is een echte studentenstad en dat creert een jonge frisse vibe. Er zijn vele bars, restaurants en koffietentjes.

Scandinavië & Ijsland, Eigenzinnig En Uniek - Stedentrips

Dat geldt ook voor de alcoholprijzen. Anders dan in Zweden kun je wel de pilseners in de supermarkt kopen. Speciaalbier en wijn vind je in Vinmonopolet, de staatswinkel. Let wel goed op de beperkte openingstijden. Op een mooie dag kan het een leuk idee zijn om naar het Kristiansten-fort te lopen.

Je krijgt dan een beter beeld van hoe Trondheim aan de monding van de meanderende Nidelva-rivier ligt. Een andere should see zijn de oude pakhuizen langs diezelfde Nidelva. Ga naar de brug Gamle Bybro en je kunt genieten van het historische Trondheim. Het mooiste voor je citytrip in de wintertime Trondheim is ook de ideale bestemming voor je citytrip in de winter.

Wandelen In Zweden - De Mooiste Meerdaagse HikesHoewel geen hooggebergte vind je aardig wat hoogteverschillen landinwaarts. Ook westelijk van de stad bij Bymarka en Grkallen kun je skin en langlaufen in de winter months. Vanuit de heuveltoppen kijk je zo het winterlandschap van de arm in. In de zomer is het de ideale wandelspot. Voor de fanatieke fietsers is een rondje rondom Jonsvatnet een aanrader.

Scandinavië natuur   Mooiste plekken in Noord-EuropaScandinavië natuur Mooiste plekken in Noord-Europa


Eigen foto Fort Kristiansten3. Bergen, de hanzenstad De Noorse stad Bergen heeft de twijfelachtige eer om n van de natste steden van Europa te zijn. Desalniettemin is het echt een aanrader. Bergen bloeide in de hanzentijd als belangrijke handelspost met een eigen hanzenkantoor. Vele tonnen kabeljauw gingen jaarlijks over de kade.

Allemansrecht In Scandinavië: Wat Betekent Dat?

De plek is UNESCO-beschermd. Helemaal authentiek is het niet. Een groot deel van de oude huizen gingen in 1702 tijdens een stadsbrand in vlammen op. Een noodlot dat veel Scandinavische steden niet bespaard bleef. Rap na de brand is gelukkig alles weer opgebouwd. De mooiste manier om de stad te zien, is fulfilled de voet.

De straten zijn goed toegankelijk voor minder validen. Als je van het uitzicht wilt genieten is de kabelbaan naar de berg Flyen een goede optie. Goed om te weten: deze winter months wordt de kabelbaan vernieuwd en het stadsicoon opent weer in april 2022. Bergen heeft een aantal interessante kunstmusea en stadsdeel Bryggen heeft natuurlijk educatieve plekken over de hanzentijd.

Scandinavische Invloeden Die Overwaaien Naar Nederland

Ook in de winter is Bergen dus en prima optie voor je citytrip. En het culturele leven binnen gaat gewoon door natuurlijk (Dovrefjell sunnsalsfjella national park). Elk jaar voor Kerst wordt het Pepperkakebyen gebouwd. Vrij vertaald is dit het ontbijtkoekdorp. Dit is een miniatuurlandschap van ontbijtkoek, geheel in kerstthema. Oordeel zelf maar! De mooiste steden van Scandinavi: Zweden Wat zijn de mooiste steden van Scandinavi als we naar Zweden kijken? We laten zoals gezegd Stockholm even buiten beschouwing.

De stad pass away vaak vergeten wordt in de schaduw van Deense buurstad Kopenhagen. M 'n dark equine voor Zweden is Uppsala. 4. Gteborg, misschien wel de uniekste stad van Scandinavi Gteborg is de tweede stad van Zweden. Na Stockholm de enige ook met een echt grootstedelijk karakter. Emergency room zijn verschillende facetten pass away Gteborg uniek maken.

6 Vragen Over De Beste Reistijd Voor Scandinavië - Reisblog

Tegen het ruige rotsachtige en toch beboste style is dit echt een bijzondere belevenis. Een ander groot pluspunt is dat de stad prima te bewandelen is. Kijk hier voor een gratis stadswandeling. Stap je in een cable car dan ben je zo bij de veerpontjes naar de archipel voor de kust.

Gteborg heeft veel studenten, culturele activiteiten en artistieke initiatieven. Vanuit de place gaan de grote veerboten naar Denemarken, een prima alternatief voor de bruggen pass away Denemarken en Zweden verbinden in het zuiden. Voor de echte consumers is winkelcentrum Nordstan een walhalla. Uitgaan in Gteborg In het Linn-district vind je een heleboel interessante bars en dining establishments.

Wat Is De Beste Periode Voor Het Noorderlicht In Lapland?

Hier vind je iets dat Gteborg uniek maakt: het landshvdingehus. Deze gouverneurshuizen zijn van gekleurd hout in combinatie fulfilled een stenen fundament. Neem ook eens een kijkje bij pretpark Lyseberg. Naar het schijnt was Jimi Hendrix dol op het bekende attractiepark en kwam hij emergency room meerdere malen terug. Hou zeker ook de evenementenkalender in de gaten, want emergency room zijn regelmatig interessante concerten.

Citytrip in de winter months? Je stedentrip naar Gteborg kun je ook prima in de wintertime plannen (oslo). Natuurlijk mis je dan de charme van het voorjaar en de zomer, maar je krijgt emergency room winterse gezelligheid voor terug, zeker met Kerst als de hele stad added verlicht is. Bovendien kent Gteborg de voor ons bekende, gematigde Noordzee-wind.

Noorderhuis Groeps- En Individuele Reizen

Faramarz Gosheh/ Een drankje doen op de Tredje en Andra Lnggatan5. Het mooiste van Malm Malm is het kleine Zweedse broertje van Kopenhagen, dat aan de andere kant van de zeestraat ligt. Is Malm een bezoekje waar? Jazeker! Als je vanuit Denemarken over de Sontbrug aan komt rijden, zie je in de verte al de wolkenkrabber transforming torso van Spaans designer Santiago Calatrava liggen.

De meeste huizen stammen uit de 17e eeuw. Toen hadden Vlaamse en Nederlandse architecten veel invloed in de kustgebieden langs het Kattegat en de Sont. De zeeverbinding tussen de Noordzee en de Oostzee. De wijken ten zuiden van de stad bieden een uitgebreid assortiment aan muziek, dining establishments en hippe barretjes.

De Mooiste Autoroutes In Scandinavië - Stena Line

Iconisch is het Moorse Paviljoen (site). Dit gebouw, dat in eerste instantie op het paleis van een sultan lijkt, is een culturele ontmoetingsplaats. De echte voetbalfans kunnen nog een stukje doorlopen naar het oude voetbalstadion van Malm waar Zlatan Ibrahimovi ooit zijn debuut maakte als profvoetballer. Karl Hrnfeldt De transforming upper body langs de oevers van de Sont.

Uppsala, de academische stad Uppsala ligt strategisch op en rondom een stuwwal langs de rivier de Fyrisn. Het is dan ook niet gek dat emergency room een kasteel boven op de heuvel ligt: Vasaborgen. De stad staat vooral bekend om zijn grote studentenpopulaties en de vele studentenverenigingen. Dat geldt overigens ook voor Lund, nabij Malm.

Rondreis Noorwegen - Ontdek De Mooiste Rondreizen - Tips

Langs de oevers van de rivier vind je vooral in de zomer gezellige terrassen. Ook het stadspark Stadstrdgrden is een leuk stekkie bij mooi weer. Overigens telt Uppsala heel wat openbare parken en tuinen. Dat is niet gek als je bedenkt dat de 18e-eeuwse wetenschapper Carl Linnaeus inwoner van Uppsala was.

Scandinavië natuur   Mooiste plekken in Noord-EuropaScandinavië natuur Mooiste plekken in Noord-Europa


Bereikbaarheid voor citytrip De stad is ook prima vanuit Stockholm te bereiken. Vliegveld Stockholm Arlanda ligt zelfs op een half uur rijden. Ideaal voor een citytrip! Malin Strandvall Unsplash De Fyrisn, De mooiste steden van Finland De meeste mensen zullen misschien niet zo snel de kaart van Finland erbij pakken voor hun volgende stedentrip naar Scandinavi.

De Leukste Steden In Scandinavië

Maar we laten het lekker toch aan bod komen. Emergency room zijn zeker een aantal kandidaten die in aanmerking komen voor de mooiste stad van de Noordse landen. Om Helsinki kunnen we niet heen. Het belang van die stad vind je alleen al in de bevolkingsstatistieken terug. Van de 5. 5 miljoen Finnen wonen er 1.

Voor dit artikel kiezen we voor Turku als goede tweede. 7. Helsinki, de mooiste en de groenste Als we het over de mooiste steden van Scandinavi hebben, dan mag Helsinki zeker niet ontbreken. Hoewel de stad toch wel wat naam en faam heeft wereldwijd, is het niet zo toeristisch. Wellicht heeft dat er mee te maken dat Finland in een uithoek van Europa ligt.

Scandinavische Invloeden Die Overwaaien Naar Nederland

De toeristische hotspots zijn vestingeiland Suomenlinna en de kathedraal van Helsinki, die vrij kenmerkend is voor de horizon van de stad. Voor de fans van architectuur zijn er wat projecten te bewonderen van Fins engineer Alvar Aalto. De Finlandia Hall is n van de meest bekende. Op museumvlak heb je ruim keuze.

Dit is ht kunstmuseum van Finland. Je vindt emergency room een mix van contemporary en klassiek. Er zijn ook tal van bekende buitenlandse kunstenaars tentoongesteld. Wil je meer weten over de vader des vaderlands van de Finnen? Neem dan eens een kijkje in het Mannerheimmuseum (site). Op stedentrip in de winter season? Helsinki en Finland missen de zachte klimatologische invloeden van de Atlantische Oceaan.

Er Gaat Niets Boven Scandinavië. Of Wel?

Dat betekent dus kou, maar ook sneeuwpret. Zo is de combinatie sauna en ijsduiken erg in trek. Voor degenen met een sterk hart, zullen we maar zeggen. Wie van schaatsen houdt kan terecht bij het schaatspark in het centrum van de stad: Jpuisto. Voor de echte liefhebbers lonken ook de bevroren baaien en meren net buiten de stad.

Julius Jansson Unsplash Suomenlinna8. Turku, de oude hoofdstad Turku remained in de 19e eeuw de hoofdstad en kende door de geschiedenis heen veel Zweedse invloeden Tegenwoordig spreekt nog zo 'n 10 procent van de inwoners Zweeds. Wat overigens niet betekent dat men zich in itself Zweeds voelt. Turku is een moderne en levendige provinciestad.

Actieve Vakantie Noorwegen - Puur Natuur

Het kasteel en de kerk van de stad dateren beide uit de 13e eeuw. Dat geeft al aan dat Turku historisch gezien best wat in de melk te brokkelen had op de Oostzee. We zitten dan zo 'n 100 jaar voor de oprichting van het hanzenverbond, dat vele steden in Noord-Europa overzee zou verbinden in een handelsnetwerk.

's Avonds heeft de stad genoeg te bieden aan drink- en eetgelegenheden. Het eiland Ruisalo ligt meteen voor de kust van Turku. Hier heb je golf courts en kun je wandelen en fietsen. Het eiland is door middel van een brug fulfilled het vasteland verbonden. Voor de kust van Turku liggen nog eens duizenden eilanden.

Vakantie Noorwegen: De Mooiste Plekken Van Het Land

Er zijn ook georganiseerde boottochten door de archipel. Jarkko, Manty Pixabay De place van Turku, De mooiste steden van Scandinavi: Denemarken Ook in het Scandinavi dichtbij huis vind je pareltjes. Hoewel Kopenhagen al eeuwen de grootste stad van het Denemarken is, zijn emergency room toch een paar provinciesteden die een bezoekje waard zijn.

Toch zou ik voor Odense en Aarhus kiezen. Als je voor een volwaardige stedentrip van pak'm beetroot een weekend gaat. 9. Odense, de sprookjesstad Odense is de centrale stad op het eiland Fyn (Funen in het Nederlands) en geboorteplaats van sprookjesschrijver Hans Christian Andersen. Wat Odense vooral aantrekkelijk maakt is de oude, levendige binnenstad.

Navigation

Home

Latest Posts

Scandinavie Wintervakantie

Published Mar 14, 22
10 min read

De Beste Europese Vakantiebestemmingen

Published Feb 26, 22
11 min read

Vakantie Buiten Europa 2021

Published Feb 16, 22
10 min read